20 de ani de PlayBike

Nici nu știm când au trecut, dar chiar sunt 20 de ani!

De început, a început totul ca un vis. Visul unui băiat care a iubit ciclismul de șosea de mic, apoi a descoperit mountain biking-ul și inima a început să-i bată un pic mai tare. Un Campion Național de Juniori și un rutier rutinat, care aducea piese cu plasa din Germania, fiindcă pe aici nu prea se găseau pe atunci. Un rider, care le repara bicicletele prietenilor, un pic sătul să fie tratat ca un om de mâna a doua de singurul magazin mai răsărit de pe atunci, deși trimitea zilnic clienți într-acolo.



Așa s-a născut PlayBike: într-o dugheană de sub 20 m pătrați, lângă Biserica Neagră. Doar că dugheana a devenit rapid un magnet pentru toți riderii pasionați din Brașov, fiindcă știau că acolo găsesc cele mai bune lucruri, și în scurt timp nu și-a mai încăput în haine. Pe bune, unul dintre motivele pentru care am mutat primul magazin a ținut de discuțiile interminabile cu vecinii din curte. 

Apoi PlayBike s-a mutat pe strada Carpaților, lângă Hacienda, într-un parter de bloc, și toți pasionații au migrat în mod natural într-acolo. Din ce în ce mai mulți pasionați, de data asta din toată țara, unii obsedați de-a dreptul. Oameni de-ai noștri, oameni care se dau. Acolo am făcut și primii pași timizi înspre terenul online și acolo am avut unii dintre cei mai frumoși ani. Magazinul de pe Carpaților a făcut rapid pui, în două spații proaspete dintr-un bloc nou, fix de peste drum. Nu a mai fost nevoie să adaptăm un apartament de la parter, nu-nu, de data asta am pornit cu o coală goală: podea frumoasă de bambus, lumină adecvată, suporturi corecte, display-uri elegante și un flatscreen pe care rulau constant filme cu mountain biking. Știm că am redefinit modul în care poate arăta un magazin de biciclete și că deja eram mai buni decât multe magazine din afară, din țările pe care le vizitam, și asta ne spuneau și clienții noștri străini. Fiindcă PlayBike are și clienți străini. 

Dar s-a încheiat și perioada interesantă cu un magazin în trei spații pe Carpaților și ne-am luat în primire și locul unde funcționăm momentan, de pe strada 13 Decembrie, un loc generos, special conceput de noi pentru a fi cea mai reușită încarnare PlayBike de până acum și aproape sigur cel mai fain magazin de biciclete de pe o rază de câteva sute bune de kilometri. Între timp avem și un depozit special și un spațiu dedicat comenzilor online, pentru a fi mai operativi.

Printre toate acestea s-au țesut multe alte povești frumoase și importante, fiindcă PlayBike înseamnă, înainte de orice altceva, oameni și poveștile lor. Povești de la dat, în primul rând. Încă de la bun început am susținut riderii locali și evenimentele naționale, pe multiple discipline. Am avut mai multe echipe, cu care am mers la zeci și zeci de concursuri, iar la un moment dat am făcut pasul și înspre organizarea de evenimente, dar în stilul PlayBike: fără compromisuri! PlayBike - On The Rocks, desfășurat timp de 3 ani consecutivi, rămâne etalonul absolut pentru scena de gravity din România; un concurs de downhill internațional, sub egida UCI, care a adus pentru prima oară în România rideri din World Cup, care au rămas uimiți de ce au văzut aici și au plecat cu o părere foarte bună despre România. Sau poate Avalanche ”On The Rock”, concursul nostru cu start în masă din creasta Postăvarului, pe sistem ”cine ajunge primul jos în centru”, despre care lumea încă ne întreabă ”Când mai faceți încă o ediție?”. Nu știm, ne mai gândim... ;) 

Am pus bazele PlayGround, un dirtpark excelent, în inima orașului, ca să arătăm lumii că nu trebuie să aștepți să ți se facăm ci că trebuie să faci, și am dezvoltat proiectul principal pentru Bike Park Postăvarul, pe care-l vedem acum prinzând contur și ne bucurăm mai mult decât vom putea spune vreodată în cuvinte. 

Prin mâinile noastre au trecut mii și mii de biciclete și am ajuns să vindem, să distribuim și să importăm câteva mărci la care acum 20 de ani doar visam. Sau poate că nici nu visam... Astăzi vindem Santa Cruz, Bianchi, Cannondale, GT, Giant și Cube, iar Mondraker, Kona, Cinelli, Polygon, DMR Bikes și Hope sunt mărci importate de noi, cu care avem relații privilegiate. Un vis îndeplinit!

Dar cei mai importanți rămân oamenii, clienții noștri, adică voi. Să vă vedem mulțumiți este o mare satisfacție pentru noi și ne bucurăm tot timpul când vedem că reveniți la noi. Așa să rămână: de la oameni care se dau PENTRU oameni care se dau!

Hai noroc și spor la dat pentru încă 20 de ani de PlayBike!

4 mai 2022 15:59